• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Gozo | Kempinski San Lawrenz | Restauracje

You need to upgrade your Flash Player

Wysmakowana elegancja i nonszalancja pełna kokieterii - to najtrafniejsze określenia restauracji i barów hotelu Kempinski. Oszałamiające widoki dostępne z barowych tarasów  harmonizują nastrój i przygotowują na prawdziwą ucztę dla podniebienia, o której  walory zadbają doświadczeni szefowie kuchni. W hotelu dostępne jest również dziecięce menu.

Hotel Kempinski dba o zdrowie swoich gości, proponując także kuchnię ajurwedyjską, która stanowi świetne dopełnienie zabiegów wellness. Warto wiedzieć, że hotel prowadzi własną hodowlę warzyw, owoców i ziół. To jeden z sekretów niezwykłego smaku serwowanych tu potraw.

Restauracja L’Ortolan stanowi przykład naprawdę znakomitej kuchni śródziemnomorskiej. Warto rozpocząć tu dzień, ze względu na obfity bufet śniadaniowy. W późniejszych  godzinach dnia stylowa jadalnia z tarasem stwarza odpowiedni nastrój do kosztowania dań w romantycznym nastroju. Trattoria San Lawrenz serwuje potrawy włoskie w bardziej nieformalnym stylu. Szczególnie polecana jest pasta oreccietti ze świeżymi morskimi specjałami i parmezanem, bresaola z sałatką figową i kozim serem, jak również dania rybne. Gazebo Garden Restaurant to z kolei apetyczny posiłek w chłodnym cieniu ogrodu.

Gdy zapada zmierzch, dobrym pomysłem jest koktajl - szczególne pochwały zbiera lokalna wersja Mojito (Kinnie Mojito). Tutejsza strefa Café & Lounge zapewnia różnorodność - każdy znajdzie tu coś dla siebie. Il-Baldakkin to miejsce na drinka z przyjaciółmi, a taras baru zachęca do podziwiania spektakularnych zachodów słońca. Pool Bar z kolei serwuje odświeżające napoje w strefie basenowej.

Wygodnym rozwiązaniem jest Renzo’s Kids’ Klub - klubik dla dzieci. Można tu bez wahania zostawić swoje pociechy pod okiem wykwalifikowanych opiekunów.