Wydłużony kształt, przypominający dziób statku sięga w głąb parku niemal dotykając wód jeziora. Forma, stworzona ze szkła i metalu, odbija kolory nieba i zawieszonej nad nią góry. Jesteśmy na najdalej na północ wysuniętym krańcu jeziora Garda. To miejsce, w którym mieszczą się dwie wyjątkowe restauracje, i w którym uczucia i wyobraźnia mieszają się z perfekcją serwowanych tu dań i aromatem podkreślających je doskonałych win.
Restauracja Tremani zaspokoi potrzeby poszukujących niskokalorycznych i lekkich propozycji na lunch czy przekąskę towarzyszącą wizycie w spa, jak i tych, którzy otwarci są na wszelkie kulinarne innowacje lub po prostu pragną zakosztować relaksu w otoczeniu urzekającej natury.
Z kolei otwarta wyłącznie wieczorem Il Re della Busa to miejsce, w którym niepodzielnie rządzi Giuseppe Sestito – szef, którego dokonania zapracowały na pięć gwiazdek w słynnym przewodniku Michelin. W tej eleganckiej restauracji, zachwycającej położeniem na „dziobie łodzi” i nastrojowo oświetlonym tarasem, zasmakujemy głównie dań z ryb morskich i słodkowodnych, których smak dodatkowo uwypuklą najlepsze wina.
W budynku palazzo możemy natomiast odwiedzić Bali bar zachwycający freskami w stylu Art Nouveau.