• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Langwedocja i Prowansja | Le Couvent d’Herepian | Restauracja

You need to upgrade your Flash Player

Pod oryginalnym łukowym sklepieniem, w ciepłej, domowej atmosferze, przy stołach zastawionych miejscowymi specjałami, goście wymieniają się wrażeniami i prowadzą dyskusje… To przytulna i swojska w klimacie hotelowa restauracja. W Le Couvent d’Hérépian ogromną wagę przywiązuje się do tworzenia potraw zgodnie z rodzinnymi recepturami i z wykorzystaniem najwyższej jakości świeżych składników. Dlatego też już od samego rana czeka na nas przyjemność spotkania ze smakami Langwedocji, które znajdziemy w przepysznych pasztecikach, lokalnych dżemach oraz regionalnych wędlinach i serach.  Każdy dzień zamyka wieczorna degustacja tradycyjnych produktów o niespotykanych smakach i zapachach. Wśród potraw szczególnie godnych polecenia znajdziemy Teilles Sétoises (ciastka z owocami morza w stylu Sète), niewielkie Pézenas pâtés, siedmiogodzinny jagnięcy udziec czy królika z sezonowymi warzywami.