• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Sardynia | Le Dune | Restauracja i bar

You need to upgrade your Flash Player

Zachwycająco położona restauracja Le Dune proponuje tradycyjne dania lokalne wzbogacone o akcenty kuchni międzynarodowej i podkreślone znakomitym winem wyłącznie z sardyńskich winnic. Powstają one w oparciu o najświeższe produkty, które codziennie na lokalnym targu kupuje osobiście hotelowy kucharz.

Rozsiądźmy się wygodnie na jej malowniczym tarasie, wychodzącym na plaże Piscinas i stare, przywołujące dawne czasy doki.  Zaczynamy dzień z bogatym menu śniadaniowym. Czeka na nas bufet z lokalnymi serami, wędlinami, świeżym chlebem, croissantami i ciastkami, jogurtami i świeżymi owocami. To prawdziwy zastrzyk energii na początek dnia.

W porze lunchu restauracja proponuje menu a-la-Carte: idealny wybór prostych i smacznych dań serwowanych tuż przy morzu przez doskonałą obsługę. W sezonie tj. od czerwca do września restauracja podwaja swoją ofertę lunchową: do wyboru mamy menu z karty na tarasie lub bufet pod Trzcinowym Dachem z licznymi propozycjami zimnych przystawek i przekąsek, włoskich makaronów oraz ryb i dań mięsnych z grilla (drugi wariant lunchu zawarty jest w cenie wakacji w opcji Full Board czyli z pełnym wyżywieniem).

Kolacja zawsze serwowana jest w głównej restauracji – na tarasie, z widokiem na zachód słońca lub wewnątrz, pośród starych murów niegdyś będących schronieniem dla srebrzystych zwałów galeny.

American Bar to otwarty przez cały dzień bar z bogatym wyborem drinków, przekąsek i gorących napojów. Lekkie i szybkie dania stanowią doskonałą alternatywę dla bufetowej opcji lunchu. Barman zaproponuje nam zarówno niezobowiązujący, przedobiedni aperitif, jak i idealne na poobiedni relaks whisky, rum czy sardyńską grappę. Wielki salon baru umeblowano wygodnymi kanapami, a kącik gier zaprasza amatorów domina i szachów.