• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Toskania | Castel Monastero | Restauracje

You need to upgrade your Flash Player

Kultura, emocje, wspomnienia – wszystko to znajdziemy w toskańskich winach i tutejszej kuchni. Nie brakuje ich także w doskonałych restauracjach Castel Monastero, w których niepodzielnie włada sam Gordon Ramsay – wiodąca sława europejskiej kuchni, właściciel kolekcji 10 gwiazdek Michelina, bezwarunkowo i dozgonnie zakochany w Toskanii. Niezwykła osobowość i renoma szefa szefów to gwarancja niezapomnianych kulinarnych doznań. Dopełnijmy przyjemności kulinarnych filiżanką aromatycznej herbaty w pijalni położonej w spa lub racząc się w barze kieliszkiem znakomitego toskańskiego wina.

Contrada, położona na wprost „piazza”, to podzielona na dwie przestrzenie, elegancka i czarująca restauracja, idealna także na prywatne uroczystości.  W menu znajdziemy tradycyjne smaki Toskanii uwspółcześnione w kreatywny i pełen polotu sposób. Szefowie przywiązują ogromną uwagę do doboru składników, które pochodzą z lokalnych upraw. Proponowane przez restaurację degustacje wina, oliwy i serów to oczywiście wydarzenia, których nie sposób pominąć w swoim rozkładzie dnia.

La Cantina, idealna zarówno na szybki lunch, jak i niespieszny obiad celebrowany w leniwe toskańskie popołudnie, to restauracja mieszcząca się w średniowiecznych piwnicach winnych Castel Monastero. Tu, pod kamiennymi łukowymi sklepieniami, w miłym chłodzie i atmosferze minionych wieków, skosztować możemy tradycyjnych dań toskańskich, tj. pasta „pici” z chlebem i sosem pomidorowym czy wołowa Chianina. Do tego długa i wyborna lista win. Posiłek doskonały.