• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Dolomity - Lagació | Restauracje i bary

You need to upgrade your Flash Player

Nie bez powodu o Lagació mówi się, że to najlepsze z najlepszych Bed & Breakfast. Serwowane we wspaniale usytuowanych miejscach hotelu śniadania są prawdziwą ucztą dla amatorów autentycznych, lokalnych smaków. Domowe dżemy, organiczny chleb i naturalne sery i wędliny, z których słynie Południowy Tyrol to tylko niektóre z tutejszych rarytasów sporządzonych ze ściśle kontrolowanych, organicznych upraw.

Wykwintne śniadania nie wyczerpują repertuaru kulinarnych przyjemności, które czekają na gości Lagació. Dwa razy w tygodniu hotel proponuje też krzepiącą, domową zupę, do której podawane są doskonałe drinki, specjalnie dobrane wina, przekąski i typowa, południowo tyrolska szynka marende. Goście, którzy preferują wyżywienie na własną rękę mogą zakupić doskonałe, organiczne produkty poprzez internetowy sklep hotelu (zamówienie należy złożyć dwa tygodnie przed przyjazdem) lub po przyjeździe zamówić domowe półprodukty do przyrządzenia domowych dań, które zostaną dostarczone do ich apartamentów przez obsługę hotelu. Grzechem byłoby jednak nie spróbować tych wszystkich smakołyków, które oferuje Alta Badia. Stylowe kawiarnie, domowe, rustykalne gospody, górskie chalets i dwie nagrodzone gwiazdkami Michelin restauracje sprawią,  że pobyt San Cassiano/Alta Badia wspominać będziemy jako smakowite doświadczenie. Beztroskie połączenie lokalnych tradycji i lekkości właściwej dla kuchni śródziemnomorskiej – oto obietnica kulinarnej przygody w Dolomitach.