Sycylia kojarzy się nam ze słońcem, morzem, winem i oczywiście niepowtarzalną, aromatyczną, wyrazistą kuchnią. Tej zimy jej tajniki przed gośćmi hotelu Verdura odsłonią Fulvio Pierangelini – uhonorowany gwiazdkami Michelina włoski szef-celebryta oraz szef hotelowej restauracji. Najświeższe składniki, odrobina podstawowej wiedzy i szczypta fantazji i… wracasz do domu pełen nowych pomysłów na oryginalne dania, którymi uraczysz swoją rodzinę i przyjaciół w długie zimowe wieczory.
Proponowane kursy kulinarne:
- Lekcja przygotowania trzech sycylijskich dań z Fulvio Pierangelini – € 150 od osoby
- Lekcja przygotowania trzech sycylijskich dań – € 100 od osoby
- Sycylijska caponata - € 65 od osoby
- Ręczne wyrabianie makaronów - € 65 od osoby
- Sycylijskie wypieki - € 65 od osoby
Zapraszamy także na:
- Lekcje miksologii – przyrządzanie sycylijskiego Mojito, Spritza czy typowych drinków pod okiem managera hotelowego baru Granita; do drinków używa się tu wyłącznie świeżych składników z ogrodów i sadów Verdury, w tym pachnącej bazylii, mięty i oczywiście pomarańczy; cena - € 45 od osoby
- Degustacje oliwy - € 45 od osoby
- Degustacje wina – € 55 od osoby
Ceny pobytu w hotelu Verdura w okresie obowiązywania oferty:
- 3 listopada - 25 grudnia 2013 r. – od € 237 za dobę za dwie osoby w pokoju De Luxe wraz ze śniadaniami
- 6 stycznia - 14 kwietnia 2014 r. - od € 252 za dobę za dwie osoby w pokoju De Luxe wraz ze śniadaniami
Cena zawiera:
- nocleg w pokoju typu De Luxe dla dwóch osób wraz ze śniadaniami,
- ubezpieczenie turystyczne KLiA, NNW, OC i bagażu podróżnego.
Cena nie zawiera:
- przelotu i transferów lotniskowych.